Vanilkovo datlová zmrzlina
Datle pouze na Vánoce? Omyl. Využijete je skvěle po celý rok, jen vědět jak na to.
VANILKOVO DATLOVÁ ZMRZLINA. Jeden z mnoha způsobů, jak si datle do domácnosti pustit i v horkém letním dni.
Ingredience:
- 5 žloutků
- 300g datlí Kholas / datlové pasty z Kholas datlí pro jejich karamelové aroma
- 360g mléka
- lžička drceného vanilkového lusku
- 360g neslazeného kondenzovaného mléka
POSTUP:
Vyšlehejte žloutky. Pokud používáte Kholas datle, rozmixujte je ve stolním mixéru společně s mlékem, pro zjednodušení použijte naši datlovou pastu, která je z těchto datlí připravená. Zahřejte směs datlí s mlékem, přidejte vanilkový lusk a žloutky, nechte společně krátce prohřát, míchejte. Nechte vychladnout a na závěr přidejte neslazené kondenzované mléko. Ideálně přes noc nechte vychladnout směs v lednici. Další den můžete směs nalít do zmrzlinovače, případně nechat zamrazit v mrazáku. Při servírování posypte sekanými ořechy, skvělé jsou například pistácie.
DOBROU CHUŤ!